Råd om vård och kontaktuppgifter

Hitta mottagningar, läs om sjukdomar och behandlingar samt logga in till e-tjänsterna. 

Hjärta med texten tillsammans tar vi Värmland genom coronautbrottet!

Tillsammans tar vi Värmland genom coronautbrottet!

Vi gör allt vi kan för att ingen ska smittas av coronaviruset hos oss.

Buss

Resor och trafik

Vi arbetar för att hela Värmland ska leva och vara tillgängligt för dig som ska till jobbet, skolan eller färdas genom vår region.

Vårdgivarwebb

Information om vård och behandling och om samverkan för dig som är vårdgivare.

Regionfullmäktige den 19 maj

Se direksänd fullmäktige från Sessionsalen i Karlstad.

Folkhögskolor i Värmland

Lär dig ett yrke, fördjupa dig i ett intresse eller utöka dina kunskaper för framtida studier. Hitta just din inriktning hos någon av Värmlands folkhögskolor.

Barn och läkare gapar.

Jobba med oss

Tillsammans kan vi skapa livskvalitet i världsklass.

Kyrkeruds folkhögskola ställer in i hela landet

På Kyrkeruds folkhögskola ledde pandemin till distansundervisning och deltagarnas traditionella konstutställning blev i stället en konstinställning. Nu är 29 lådor inställda på olika platser runt om i Sverige och processen finns även att se på webben.

Kollektivtrafiknämnden i korthet

Från 1 juni återfår Segmon busstrafik på kvällar och helger, då buss 800 åter ska gå genom orten. Det beslutade Kollektivtrafiknämnden vid sitt sammanträde på onsdagen. Däremot ville nämnden av kostnadsskäl skjuta fram beslutet att införa student- och seniorrabatt i hela länet till 2022.

Kultur- och bildningsnämnden i korthet

Vid sitt sammanträde på tisdagen beslutade kultur- och bildningsnämnden bland annat om att göra avsteg från reglerna för att studieförbunden inte ska drabbas så hårt av coronapandemin.

Hälso- och sjukvårdsnämnden i korthet

Vid tisdagens sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden fattades bland annat beslut om ett tillägg i nämndens internkontrollplan samt beslut om nämndens del i nästa års regionplan.

Region Värmland lanserar utbildningsportal

Coronapandemin har slagit hårt mot näringslivet. Värmland ligger på fjärde plats i landet vad gäller störst andel korttidspermitterade. Antalet varslade och arbetslösa ökar varje vecka. Därför lanserar Region Värmland genom Verksamt Värmland nu en utbildningsportal.

Remisskonferens för Värmlandsstrategin – inställd

Obs! Remissdialogen och konferensen skjuts på framtiden på grund av det rådande läget. Mer information kommer längre fram.

Sanning, lögn och språk

Planeringen pågår. Åsa Wikforss, filiosofiprofessor och en av De Aderton i Svenska Akademien, kommer. Karlstad CCC är prelbokad, är det fortsatt inte möjligt att mötas i konferenslokal så genomförs Mötesplatsen digitalt.

Konferens om suicid och manlighet

I september är det dags för årets konferens om suicid och suicidprevention. I år är temat suicid och manlighet.

Hållbart företagande i Säffle, del 3

Vill du få bättre kännedom om din resursförbrukning? Öka värdet på ditt företag och stärka din konkurrenskraft? Delta då i seminarieserien ”Hållbart företagande”.

Så söker du projektmedel inom kulturområdet

Vill du utveckla projekt inom slöjd, konsthantverk eller bild och formområdet? Vill du stärka dina utvecklingsmöjligheter? Vill du lära dig att skriva projektansökningar, stipendier eller stöd och argumentera för ditt område? Detta är en praktisk kurs om hur du söker projektmedel.

Färre testas för coronaviruset

Det handlar dock inte om att alla med milda symptom ska uppsöka vård – en läkare måste göra bedömningen....överhängande, säger Marie Eriksson, tandvårdschef i Region Värmland.

Färre testas för coronaviruset

överhängande, säger Marie Eriksson, tandvårdschef i Region Värmland....Han är förd med ambulans till sjukhus för vård men har inte sagt så mycket, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm till tidningen.

Inställd tandvård kostar hundratals miljoner

överhängande, säger Marie Eriksson, tandvårdschef i Region Värmland.

Färre testas för coronaviruset

Det handlar dock inte om att alla med milda symptom ska uppsöka vård – en läkare måste göra bedömningen....överhängande, säger Marie Eriksson, tandvårdschef i Region Värmland. Pengarna som patienter vanligtvis betalar

Färre testas för coronaviruset

överhängande, säger Marie Eriksson, tandvårdschef i Region Värmland. Pengarna som patienter vanligtvis betalar...Han är förd med ambulans till sjukhus för vård men har inte sagt så mycket, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm till tidningen.