Nyheter Region Värmland

Rekordresande i stadstrafiken

Aldrig har så många rest med Karlstadsbuss under en enskild månad som under november. Totalt noterades 729 000 resor i stadstrafiken i Karlstad, vilket är den högsta månadsnoteringen någonsin!

Viktiga samtal på Kulturparlamentet

Viktiga samtal på Kulturparlamentet

Det räcker inte med att säga att kulturen är livsviktig. Vi måste kunna berätta varför. Bjud in till samtal! Det var ett av budskapen när Kulturparlamentet 2019 genomfördes i tisdags.

Språket avgörande när könsklyftan växer

Språket avgörande när könsklyftan växer

En av årets sommarpratare, Emma Leijnse, gästade mötesplats Värmland läser förra veckan. I ett filmklipp ger hon sin syn på vad det innebär att tjejer kunskapsmässigt drar ifrån killar. Språket är centralt för att vända en farlig utveckling.

Genom AiR Värmland fortsätter konstnären Maria Andersson närma sig Gustaf Fröding

Genom AiR Värmland fortsätter konstnären Maria Andersson närma sig Gustaf Fröding

I samband med ett konstnärsresidens i Turkiet hittat hon spår av Gustaf Frödings Tre trallande jäntor. Nu har konstnären Maria Andersson ett residens på Alsters herrgård i Karlstad. Där kommer hon att verka i omgångar och sommaren 2020 blir det en utställning.

Filmläger med fokus på personlig utveckling

Veckan närmar sig sitt slut för lägret Home filmfestival på Lurö. Under den fjärde dagen fick ungdomarna ta med sig filmkameran och påbörja skapandet.

Socialminister Lena Hallengren (S) besökte Region Värmland

Socialminister Lena Hallengren (S) besökte Region Värmland

Regionala förutsättningar, utmaningar och lyckade exempel inom hälso- och sjukvården diskuterades då socialminister Lena Hallengren (S) besökte Region Värmland under torsdagen. Ministern fick även en rundvandring på operationscentrum på Centralsjukhuset.

UPPDATERAD: Telefoniproblem gör att det inte går att ringa till vårdcentraler och specialistmottagningar

Sedan onsdag förmiddag har det inte gått att ringa till Region Värmlands vårdcentraler och specialistmottagningar. Orsaken är ett nationellt telefoniproblem. Akutnummer 112 och 1177 Vårdguiden är inte påverkade och går att nå.

Region Värmland diskuterade utveckling med landsbygdsministern

Region Värmland diskuterade utveckling med landsbygdsministern

Under fredagen diskuterades regional utveckling och tillväxt med landsbygdsminsiter Jennie Nilsson (S), som också är ansvarig för de regionala utvecklingsfrågorna.

Region Värmland har fått en tredje Silvialäkare

Region Värmland har fått en tredje Silvialäkare

Region Värmland har fått sin tredje Silvialäkare, en läkare specialiserad inom demensvård. Detta genom Terje Toomela, läkare vid Vårdcentralen Rud, som nyligen diplomerades vid en ceremoni i Stockholm.

Nytt utseende och bättre anpassning av 1177.se

Nu blir det ännu lättare att ta del av kvalitetssäkrade råd och fakta om sin hälsa och vård på webbplatsen 1177.se. Nu får 1177.se ett nytt utseende och kommer vara bättre anpassad till användning i mobiltelefon.

Låna, läs, lek och lär – språkpåsarna är här

Forskning visar att det är bra att börja arbeta med barns språkutveckling tidigt. Nu har de nya språkpåsarna lanserats – och de går att låna på alla bibliotek i Värmland. Region Värmland är delaktig i satsningen.

Värmländsk världspremiär på Göteborgs filmfestival

"Allt vi äger" är värmländska Emily Norlings debutdokumentär där hon följer två hemlösa missbrukare som färdas mellan Stockholms tunnelbanestationer, avgiftningskliniker och offentliga toaletter. Filmen har producerats i samarbete med Region Värmland och premiärvisas den 26 januari på Göteborgs filmfestival.

Nu är vi Region Värmland

Den 1 januari 2019 bildades den nya organisationen Region Värmland. Här är information om vissa förändringar till följd av regionbildningen.

Träffa våra medarbetare på Instagram

Vid årsskiftet bildas Region Värmland. För att visa upp vad vi gör gör fyller vi vårt Instagramkonto med medarbetare från hela organisationen.

Folktandvården polisanmäler sabotage och skadegörelse

Medarbetare vid Folktandvården Grums har fått däck sönderskuret, billacken repad, tanklocket uppbrutet och lappar på vindrutan. Under hösten gjorde därför Folktandvården Värmland en polisanmälan om skadegörelse och sabotage.

Förstärkt vårdgaranti från 2019

Från och med den 1 januari 2019 gäller en förstärkt vårdgaranti inom primärvården i Sverige. Patienten garanteras en bedömning av legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal inom 3 kalenderdagar.

Film från flyktingläger vann

Den värmländska kortfilmstävlingen Cine15 har tagit sig genom taggtråd och in i ett flyktingläger på den grekiska ön Lesbos. Och en historia om längtan efter frihet har nått ut. Vinnaren bakom bidraget heter Ahmad Ebrahimi.

Nu lanseras tre nya webbplatser

Nu lanseras tre nya webbplatser

I samband med bildandet av Region Värmland lanseras tre nya externa webbplatser. Från och med onsdagen den 19 december kan du besöka regionvarmland.se.

Äldre ska inspireras av unga

Äldre ska inspireras av unga

Vad är swish? Hur fungerar mobilt bank ID och är det verkligen gratis att Skypa? Det och mycket mer får äldre lära sig av ungdomar i en ny satsning. Syftet är att minska det digitala utanförskapet.

Region Värmland flaggskepp i nationell jämställdhetssatsning

Region Värmland flaggskepp i nationell jämställdhetssatsning

Region Värmland är en av sex regioner som valts ut att delta i satsningen på Modellregioner för att utveckla sitt jämställdhetsarbete.

Tillbaka till Regionvarmland