Skutberget

Skutberget är ett frilufts- och rekreationsområde som ligger sju kilometer väster om Karlstad centrum och erbjuder både rekreation och aktiviteter för alla åldrar och intressen. Där finns bad- och lekplatser, motionsspår, en nyinvigd höghöjdsbana och en rad andra aktiviteter.

Bänk vid vattnet.

I slutet av 1940-talet etablerade sig dåvarande Skid- och Friluftsfrämjandet på Skutberget och genom kommunala och insatser, med brandmannen och orienteraren Anders Forsell som drivande kraft, utvecklades området successivt till det friluftsområde det är idag. Tanken var att skapa ett reservat för alla stadsbor som saknade sommarstugor eller en egen badstrand.

Badstrand

Badplatsen är mycket populär och välbesökt. Här finns fina klippor, sandstränder och angränsande stora gräsytor. Den stora stranden som ligger rakt nedanför huvudparkeringen är långgrund och passar bra för mindre barn. En del av Skutberget är dessutom tillgänglighetsanpassad med ramp ner till vattnet.

Minigolf med äventyrsbana finns vid campingen. På området finns även möjlighet att spela discgolf på en av Sveriges fyrstjärniga discgolfbanor med arton hål. Discgolfbanan är avgiftsfri och behöver heller inte bokas. På den närliggande campingen, First Camp Skutberget, kan du köpa eller hyra discar om du inte har egna.

Hitta hit

Karlstadsbuss linje 1. Avgår från Stora torget och tar cirka 25 minuter. Biljetter till resan köper du med fördel via Karlstadsbuss app.