Rörelselådan

Under vintern 2019 och våren 2020 kommer Region Värmland, tillsammans med danskonsult ​Robert Söderström, att ta fram Rörelselådan som riktar sig till idrottslärare på högstadiet.

Rörelselådan är en pedagogisk verktygslåda som skall inspirera och ge idrottslärare bättre och fler verktyg för att arbeta mer kreativt med dans och rörelse inom sin undervisning.

För många ungdomar blir första mötet med dans via de vuxna och idrotten i skolan, därför har du som lärare/pedagog en viktig uppgift att göra det till en så positiv upplevelse som möjligt.

I LGR11 står det att: "Traditionella och moderna danser samt rörelse- och träningsprogram till musik praktiskt skall genomföras, vilket bidrar till att ​eleverna utvecklar en god kroppsuppfattning och tilltro till sin egen fysiska förmåga​."

Att arbeta med dans och rörelse kan vara utmanande och lite besvärligt om man inte har rätt verktyg. Därför vill vi erbjuda er denna chans att vara delaktiga i första steget i framtagandet av denna verktygslåda.

​Vi behöver din hjälp!

  • Är din skola eller du intresserad av att vara först på bollen?
  • Är du sugen på att ge ditt perspektiv på dans och rörelse?

Ta chansen att påverka utvecklingen av dessa verktyg och hör av dig till oss. Vi kommer att ha de första mötena redan under december månad.

Hör av dig till oss om du vill vara med!

Sofia Wretling
Projektsamordnare
sofia.wretling@regionvarmland.se
Avdelningen för kulturutveckling
Region Värmland

Robert "Rawburt" Söderström
Danskonsult och professionell dansare
www.therawburt.com