Dags för en danskick?

Har du ett dansrelaterat förslag på ett event, en kurs eller en festival som det vore en riktig kick att få ta del av, antingen som åskådare eller som en av de medverkande?

Då skall du höra av dig till oss och berätta, gärna entusiastiskt, om varför, när och var detta sker, som du bara måste få vara en del av.  

Vi stöttar både enskilda och grupper!

Vi tror att en ”danskick” kan vara avgörande för framtida val i livet, så ta chansen och hör av dig till oss. Om din ansökan accepteras bekostar vi deltagande och hjälper till med de kringarrangemang som behövs.

Hiphop

Våren 2018 gav vi en grupp danselever – från Dansstudion, Sundstagymnasiet och Karlstad Universitet – tillsammans med två pedagoger möjlighet att vara med på de svenska uttagningarna till den stora, internationella Hiphop-tävlingen Juste Debout. På Juste Debout fick de uppleva nordiska Street-superstjärnor, mängder av workshops, battles och träning med de allra bästa från hiphop-scenen. 

Kommentarer från deltagarna

”Jag blir så himla taggad på att utvecklas så det bara spritter inom mig.”

”Juste Debout Nordic var en helt fantastisk helg. Jättebra arrangerat.”

 ”Det jag verkligen tar med mig från resan är att jag märker hur lätt det är att influeras av den dansen som finns runt dig. Det som händer när man reser utanför sin vanliga danszon är att du får så mycket ny inspiration och nya influenser från andra duktiga dansare och från andra stilar. Jag upplever att det hjälper mig att utvecklas och ger mycket mod, styrka och motivation att lära mig mer.”  

”Tack så hemskt mycket! Superbra ordnat! Det betyder jättemycket för mig att jag fick åka på detta. Jag upplever att det är svårt för mig att i Karlstad få den träning jag skulle vilja, finns exempelvis inga klasser i locking eller house vad jag vet om.”

”Att ha fått möjligheten att träffa sina idoler och förebilder samt ta klasser med några av världens bästa dansare är för mig helt obeskrivligt! Jag kommer leva på denna helg länge framöver.”

”Resan till Malmö via Region Värmland var otroligt givande för mig personligen och även för oss som grupp.” 

”Att allt varit gratis är helt otroligt, resan har varit så givande för mig och en chans att utvecklas. Under denna resa har jag utmanat mig själv och min dans, fått inspiration, velat lära mig mer, glöd till att utvecklas och byggstenar till att själv gå hem och utvecklas vidare.” 

”Utöver det grymma eventet med alla battles, så var det roligaste under helgen att ta workshops för en massa erfarna dansare och speciellt Caleafs house workshop!   Efter denna helg tänker jag definitivt börja dansa mer house.”

”Att vi hade möjligheten att åka tillsammans som grupp var stärkande för vår gemenskap och stärker i förlängningen den gemensamma dansscenen här i Karlstad.”