Filmörnen

Värmlands kortfilmsfestival Filmörnen 2020 kommer att streamas online lördagen den 3 oktober. Festivalen arrangeras av Värmlands Filmförbund tillsammans med Region Värmland.

Logotyp Filmörnen

Filmörnen är en kortfilmsfestival som startades 1978 av filmföreningen Värmlands Filmförbund. Festivalen ger filmare i Värmland chansen att visa upp sina alster på stor duk. Filmerna som visas under festivalen ska ha koppling till Värmland. Det innebär att regissören eller producenten för filmen är från Värmland eller också att filmen är inspelad i länet.

Filmörnen är indelad i olika ålderskategorier. Vinnare i de två ålderskategorierna Mellanvikt (16-19 år) och Tungvikt (20-26 år) går vidare för tävlan i SM i kortfilm. SM i kortfilm äger rum under Novemberfestivalen – en filmtävling filmare mellan 16-26 år. 

Allmänt

 • Filmen får max vara 15 minuter, tidsangivelsen måste vara exakt, inklusive för- och eftertexter.
 • Filmen ska vara producerad 2019-2020.
 • Filmen ska ha en koppling till Värmland. Regissören eller producenten ska vara från Värmland eller filmen är inspelad i länet.
 • Du måste äga rättigheterna till eventuell musik. 
 • Filmen måste vara på svenska eller engelska eller textad på något av nämnda språk.
 • Filmen får vara producerad på valfritt format, men skall skickas till oss som bästa möjliga filmfil.
 • Filmörnshistorik med mera finner du på Filmörnens webbplats. 
 • Den som tävlar i Mellanvikt eller Tungvikt får inte anmäla sin film till andra regionala festivaler kopplade till Novemberfestivalen, sker detta kommer din film att diskvalificeras för tävlan.

Tekniska specifikationer

 • Skicka bästa möjliga filmfil. Exportera ut din film i rätt format (PAL). Använd rätt bildformat, 16:9 eller 4:3. Dubbelkolla så du inte får svarta kanter på sidorna. Det upptäcks först vid testkörning på Arenan och då kan det vara för sent att ändra.
 • Filens namn ska innehålla filmens titel. Är filmen i HD, skriv då HD efter filmfilens namn.
 • Skicka in din film. Om filen är under 2 Gb – skicka via till exempel sprend.com till robert.olsson@regionvarmland.se. Är filen större än 2 Gb – ta kontakt med Robert P. Olsson så löser vi det. Det går även bra att lämna in filmfilen eller skicka en DVD, ett USB-minne eller hårddisk till Region Värmland. 
 • Se även över den tekniska informationen kring filminlämning som gäller för Novemberfestivalen

Kontakt

Robert P. Olsson

Konsulent
054-701 10 88
robert.olsson@regionvarmland.se

Ansök här

Anmäl din film till Filmörnen genom att fylla i och skicka formuläret nedan senast den 30 augusti 2020. Läs noga igenom ovanstående regler och tekniska specifikationer innan du skickar in din anmälan.

Fält markerade med en * är obligatoriska.

Filmfakta


Vilken åldersklass tävlar filmen i: *Filmare med chans att gå vidare till Novemberfestivalen, SM i kortfilm, är mellanvikt och tungvikt.
Har du fullständiga rättigheter till bild och musik i filmen?: *
Video *


Bildformat *


Ljudformat *
Roller


Regissör 1

Regissör 2

Regissör 3

Skola, videoverkstad eller produktionsbolag

Övriga roller


Medgivande


Tillåter du att filmen i sin helhet eller utdrag ur den visas i TV eller liknande i samband med marknadsföring av Filmörnen eller Novemberfestivalen *
Tillåter du att Filmörnen lämnar ut adress, e-post och telefonnummer till utomstående, exempelvis andra festivaler: *
Tillåter du att Filmörnen, Värmlands Filmförbund och Novemberfestivalen lägger ut din film på Internet: *
Tillåter du att filmen visas i andra sammanhang, till exempel ett ”Det bästa av Filmörnen” - program, på olika platser i Värmland: *
Tillåter du att filmen visas på biograf eller annan visningsarrangör i Värmland som förfilm eller del av huvudprogram: *
Har du anmält filmen till någon annan regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen *

Jag godkänner härmed att min film visas under Filmörnen. Jag försäkrar samtidigt att alla uppgifter jag lämnat är korrekta, samt att jag har fullständiga rättigheter till all musik och allt bildmaterial som förekommer i filmen.