Pressinbjudningar

Femårsjubileum för ambulanshelikopterverksamheten

Den 23 augusti 2014, hämtades den första patienten av ambulanshelikoptern i Värmland. Fem år senare har ambulanshelikopterverksamheten genomfört en lång rad livsavgörande uppdrag.

Årets drömsommarjobbare genrepar i Arvika

Årets drömsommarjobbare genrepar i Arvika

Drygt 150 kulturintresserade unga värmlänningar sökte – efter intervjuer och audition fick 29 möjligheten att under fyra avlönade veckor ägna sig åt sitt drömyrke. Drömsommarjobbet 2019 närmar sig slutproduktion – media bjuds in att träffa årets deltagare på Ritz i Arvika.

Pressträff efter regionstyrelsens sammanträde

Media välkomnas till pressträff efter regionstyrelsens sammanträde.

Världspremiär för filmen Taiki

Onsdagen den 19 juni är det världspremiär i Filipstad för den holländska familjefilmen Taiki. Filmen har visats på en rad filmfestivaler redan, men detta är den första ordinarie visningen på biograf.

Läsklyftan lyfter ordets och språkets betydelse

Alla människor behöver ord och ett språk för att kunna berätta. Om livet, när det är som bäst och när vi har problem. Om vad som hände på fotbollsplanen, i skolmatsalen eller under flykten, varför vi söker vård eller vilken hjälp vi behöver med bilen.

Värdet av konst

Att förstå och utnyttja värdet av konst är i fokus på torsdag, då politiker och tjänstemän i de värmländska kommunerna är inbjudna till Säffle av Statens konstråds kunskapsnav offentlig konst.

Pressträff efter regionstyrelsens sammanträde

Media välkomnas till pressträff efter regionstyrelsens sammanträde.

Publikrekord när nyinstiftat jämställdhetspris delas ut på Genius 2019

Den 14 maj är en av Sveriges största konferenser på temat jämställdhet tillbaka. Genius 2019 blir en dag fylld av tänkvärda föreläsningar, viktiga samtal och starka framträdanden. Dessutom delas det nyinstiftade Geniuspriset ut. Media hälsas välkomna till Karlstad CCC.

Värmland förbereder sig inför att FN:s konvention om barnets rättigheter blir svensk lag 2020

Under åren 2017–2019 har cirka 80 personer i Värmland gått en utbildning i barnets rättigheter. Utbildningen ingår i förberedelserna inför att konvention om barnets rättigheter blir lag 1 januari 2020.

Utmärkelsen Årets vägvisare delas ut för sista gången

På onsdag delas tidigare Landstinget i Värmlands finaste utmärkelse, Årets vägvisare, ut för sista gången. Media hälsas välkomna till utdelningen på Hotell Gustaf Fröding i Karlstad.

Pressträff efter regionstyrelsens sammanträde

Media välkomnas till pressträff efter regionstyrelsens sammanträde.

Karlstads kommun och Region Värmland vill skapa förutsättningar för minskad sjukfrånvaro

Två av Värmlands största arbetsgivare, Karlstads kommun och Region Värmland, arrangerar konferensen ”Vad du behöver förstå för att minska sjukfrånvaron” den 5 april. Chefer inom båda organisationerna är inbjudna för att få kunskap och inspiration.

Ingen pressträff efter regionstyrelsens sammanträde

Observera att ingen pressträff kommer att hållas efter regionstyrelsens sammanträde i morgon tisdag.

Nygammal mottagning – ett lyft för cancerpatienter

En omfattande renovering på Sjukhuset i Arvika ger cytostatikamottagningen och det palliativa teamet förutsättningar för en ännu bättre vård av cancerpatienter i Västvärmland.

Kvalitetsregister förbättrar vården för barn och unga med diabetes

En hälsofrämjande diabetesvård träder fram som en röd tråd under årets Forum Värmland som arrangeras den 14 februari. Forum Värmland är en årlig forskningskonferens som anordnas i samverkan mellan Region Värmland och Karlstads universitet.

Samarbete förstärker kopplingen mellan alarmering och vård

Region Värmland och SOS Alarm utvecklar sitt samarbete på SOS-centralen i Karlstad. Med samlad kompetens och tätare samverkan ska det bli enklare för patienten att komma till rätt vårdnivå.

Schystare kommunikation med företagare

Region Värmland arbetar sedan 2014 med konceptet Schyst kommunikation. Nu har turen kommit till att inspirera företagsrådgivare att kommunicera schyst.

Tandvårdsutredaren Veronica Palm gästar Storfors

Tandvårdsutredningen för en jämlik tandvårdshälsa, som leds av före detta riksdagsledamoten Veronica Palm gör just nu en landsomfattande turné. På torsdag gästar de Storfors.

Pressträff efter landstingsstyrelsens sammanträde

Media välkomnas till pressträff efter landstingsstyrelsens sammanträde.

I morgon väljs Region Värmlands förtroendemannaorganisation

En 155-årig epok är över när landstingsfullmäktige sammanträder för sista gången under tisdagen och onsdagen. I morgon väljs ledamöter, ersättare och presidium i blivande Region Värmlands styrelse och nämnder, samt regionråd.

Tillbaka till Pressrum