Karlstads kommun och Region Värmland vill skapa förutsättningar för minskad sjukfrånvaro

Två av Värmlands största arbetsgivare, Karlstads kommun och Region Värmland, arrangerar konferensen ”Vad du behöver förstå för att minska sjukfrånvaron” den 5 april. Chefer inom båda organisationerna är inbjudna för att få kunskap och inspiration.

– Vi har liknande utmaningar när det gäller sjukskrivningar. Tillsammans blir vi starkare och kan göra skillnad säger, Elin Wirén, arbetsmiljöstrateg på Region Värmland.

– Att må bra på jobbet ska vara en självklarhet, medarbetarna är vår viktigaste resurs. Nu sprider vi insikter och verktyg till våra chefer för att de ska få bättre förutsättningar i sitt arbete med målet att korta medarbetarnas väg tillbaka till arbete, säger Linda Gödebu, utvecklingsledare på vård- och omsorgsförvaltningen, Karlstads kommun.

Konferensen är en del i Projekt Omställning vars syfte är att förstå vad som påverkar återgången i arbete under en sjukskrivningsperiod.

– Det ska bli intressant att få dela med oss av det vi hört och sett hittills under projekttiden, säger Carl Hast, projektledare. Chefen och arbetsplatsen har en viktig roll för att göra det möjligt att komma tillbaka till arbete när man varit sjukskriven. Vi är inte klara än så deltagarna kommer att få bidra i att utveckla projektet och våra resonemang.

Media välkomnas att delta under konferensen.