Region Värmland öppnar jourtelefon för företagare

Region Värmland har öppnat en jour dit företagare kan vända sig för att få information och vägledning - Verksamt Värmland företagsjour. Alla företagare som är osäkra på vilka möjligheter till stöd och hjälp som finns uppmanas ringa jourtelefonen på 010-831 90 50.

Just nu är det många företag som har det svårt. Det pågår intensivt arbete både nationellt och regionalt för att ta fram stödpaket och olika åtgärder för att hjälpa hantera de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset innebär för näringslivet. För att stödja värmländska företagare öppnar nu Region Värmland tjänsten Verksamt Värmland företagsjour dit man kan ringa för att få vägledning.

– Det finns stödåtgärder på plats och fler är på väg. Men för framförallt små- och medelstora företag kan det vara svårt att hålla koll på vilka möjligheter till stöd och hjälp som finns. Då kan man vända sig till företagsjouren där personer vägleder och hjälper till, säger Anna Stålhammar, projektledare på Region Värmland.

Jourtelefonen är öppen sedan i tisdags och under uppbyggnad, arbete pågår med att få teknik och bemanning på plats så snabbt som möjligt. Företagsjouren bemannas av personal från Region Värmland och från nästa vecka också av fler personer från det företagsstödjande systemet. Alla företagare som är osäkra på vilka möjligheter till stöd och hjälp som finns uppmanas ringa jourtelefonen på 010-831 90 50.

– För många människor i Värmland är de ekonomiska konsekvenserna som följer coronaviruset just nu mycket allvarliga och akuta. En företagsjour är en service som kan vara en viktig hjälp för företagare som har det svårt just nu, säger Stina Höök, regionråd.

Under namnet Verksamt Värmland driver Region Värmland arbetet med att utveckla och samla rådgivning och stöd till företag i Värmland. Information om företagsjouren finns på verksamt.se/varmland som är en del av myndigheternas gemensamma webbplats för företagsinformation och företagstjänster, verksamt.se.

Telefonnummer: 010-831 90 50

Öppettider: Vardagar klockan 09.00-16.00 (lunchstängt 12.00-13.00)