Nyheter Fallprevention

Friluftslivets betydelse för folkhälsan

Du som jobbar med folkhälsa, friluftsliv, kultur och fritid eller samhällsplanering inbjuds till en halvdagskonferens om friluftslivets betydelse.

Viktigt att röra på sig när man blir äldre

Viktigt att röra på sig när man blir äldre

Karl-Gunnar Nylén nådde pensionsålder för mer än tio år sen. Men han jobbar fortfarande lite, cyklar året runt, vistas gärna i naturen och tycker att han mår bättre nu än för 10–15 år sen.

Naturen är min bästa kompis

Naturen är min bästa kompis

Naturskola, cykelträning och barnvagnspromenader. Det är något av det som Noorihe Halimi arbetar med i några av Karlstads bostadsområden. Hon inspirerar till vistelse i naturen och lär ut om allemansrätten.

I naturen känner jag att luften är fri

I naturen känner jag att luften är fri

Trettioettåriga Kristin Savela använder uttrycket hjulbent när hon berättar att hon har rullstol för att ta sig fram. Men rullstolen hindrar henne inte från att vara ute i naturen.

Att vara i naturen kostar inget

Att vara i naturen kostar inget

Johnny Larsson är mycket ute i naturen – ofta bara för att strosa runt och filosofera. Och det kostar inget. Att bara vara är helt gratis.

Ta vara på möjligheterna i naturen – luften är fri

Allemansrätten ger oss stora möjligheter att uppleva den svenska naturen. De allra flesta i Sverige har också nära till något natur- eller parkområde. Höstens kampanj Luften är fri börjar nästa vecka och handlar om vad friluftsliv kan betyda för alla i Värmland.

Äta ute i naturen

Att äta ute i naturen behöver inte vara varken krångligt eller jobbigt. Förbered hemma, anpassa matsäcken efter utflykten och ta inte med mer än du behöver.

Prenumerera på nyheter om Luften är fri

Du vet väl att du kan prenumerera på nyheter om Luften är fri? Möjligheten finns både för nationella projektet och kampanjen i Värmland.

Friluftsliv kan påverka folkhälsan

Forskning visar att vi mår bra av att röra på oss och att det är bra med vardagsmotion. Under covid-19-pandemin har mycket i människors vardag förändrats och vi kan behöva hålla igång vardagsmotionen mer än någonsin.

Nu planerar vi höstens kampanj för ökad fysisk aktivitet

Planeringen för den årliga kampanjen för ökad fysisk aktivitet hos Värmlands befolkning har startat. Syftet är precis som förra året att förebygga psykisk ohälsa och fallolyckor. Kampanjen genomförs 13 september till 10 oktober.

Tillbaka till Fallprevention