Nyheter Fallprevention

Äta ute i naturen

Att äta ute i naturen behöver inte vara varken krångligt eller jobbigt. Förbered hemma, anpassa matsäcken efter utflykten och ta inte med mer än du behöver.

Prenumerera på nyheter om Luften är fri

Du vet väl att du kan prenumerera på nyheter om Luften är fri? Möjligheten finns både för nationella projektet och kampanjen i Värmland.

Friluftsliv kan påverka folkhälsan

Forskning visar att vi mår bra av att röra på oss och att det är bra med vardagsmotion. Under covid-19-pandemin har mycket i människors vardag förändrats och vi kan behöva hålla igång vardagsmotionen mer än någonsin.

Nu planerar vi höstens kampanj för ökad fysisk aktivitet

Planeringen för den årliga kampanjen för ökad fysisk aktivitet hos Värmlands befolkning har startat. Syftet är precis som förra året att förebygga psykisk ohälsa och fallolyckor. Kampanjen genomförs 13 september till 10 oktober.

Viktigt att tänka på både mat, motion och mediciner

Mat, motion och mediciner – det är fokus för den årliga nationella kampanjen Balansera mera som börjar idag. StigAllan Karlsson berättar vad man kan göra själv för att minska risken för fallskador.

Trappans dag med digitalt arrangemang 22 september

Trappans dag är ett digitalt arrangemang om trappans och rörelsens betydelse för vår hälsa. Lyssna till Sveriges främsta experter inom området fysisk och psykisk hälsa.

Fallprevention på Instagram

Under vecka 39, 21-27 september är det fokus på fallprevention på Region Värmlands Instagram. Folkhälsostrateg Marika Andersson berättar mer.

Alla får hitta sitt sätt

Lena Käld Palmer har alltid varit fysiskt aktiv – både innan och efter att hon blev skadad och började använda rullstol 1989. Och hon har rullat mycket i backar.

Alla mår bra av att röra på sig

Trots reumatism och en ond höft tycker Matilde Konglevoll att det är viktigt att ta vara på alla möjligheter att röra på sig och ge kroppen det den behöver – även om den inte alltid tycker om det.

Kropp och själ hänger ihop

Att kropp och själ hänger ihop ser Anna Sundkvist Kräutner som självklart. Att man rör på sig mer kan minska psykisk ohälsa och risken för självmord.

Tillbaka till Fallprevention